Natuurgeneeskundigen staan voor slechts 39 euro per jaar (incl. btw) op deze website en op De Therapeutengids en afhankelijk van andere aangeboden therapieën vaak ook nog op andere websites. Klik hier voor meer info.

Orthomoleculaire voedingstherapie

Orthomoleculaire voedingstherapie dateert uit de jaren '50 van de vorige eeuw, maar het was de scheikundige en Nobelprijswinnaar Linus Pauling die in 1968 in het wetenschappelijk tijdschrift Science, de term Orthomoleculaire Geneeskunde introduceerde.
Het Griekse woord 'orthomoleculair' betekent juist, recht of gezond en orthomoleculaire therapie is een geneeswijze die gebruik maakt van vitaminen, mineralen en kruidenpreparaten. Om gezond te blijven moet het menselijk lichaam beschikken over de juiste hoeveelheid voedingsstoffen in de juiste verhoudingen. Door een gebrek aan, of een niet optimale hoeveelheid van de juiste voedingsstoffen, kan de gezondheid in gevaar komen. Orthomoleculaire geneeskunde maakt o.a. gebruik van voedingssupplementen en in sommige gevallen, als de opname via de darmen verstoord is, kunnen de voedingsstoffen ook via een injectie of een infuus worden toegediend.
De orthomoleculair therapeut houdt zich bezig met het in stand houden of herstellen de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, die er voor zorgen dat we in een goede conditie blijven of dat we van onze klachten herstellen. Deze vorm van geneeskunde wordt complementaire geneeskunde genoemd; als aanvulling dus op de reguliere geneeskunde. Orthomoleculaire therapie kan ook preventief toegepast worden.

Boeken

  • Orthomoleculaire voeding, moeiteloos alert en fit blijven door vitaminen, mineralen en andere voedingssupplementen - Ruud A. Nieuwenhuis
  • Het gouden boekje voor de gezondheid, alles over vitamines, mineralen en voedingssupplementen - Gert E. Schuitemaker
Praktijken die Orthomoleculaire-voedingstherapie toepassen
Hans Kneefel
Therapieën:
Acupunctuur
Bach bloesemremedies
Bowen Techniek
Chinese geneeskunde
Cranio Sacraal therapie
Emmett Techniek
Guasha
Haptotherapie
Kindertherapie
Natuurgeneeskunde
Oefentherapie Cesar
Orthomoleculaire voedingstherapie
PDS-therapie
Psychomotorische Kindertherapie
Psychomotorische therapie
Quantum Touch
Shiatsu
Tuina
Opleidingen:
Oefentherapie Cesar
Kinderoefentherapie
Haptonomie
Shiatsu
Acupunctuur
Orthomoleculaire voedingseducatie
Bowen Techniek
Emmett Techniek
Bachbloesem therapie
Beroepsverenigingen:
VBAG
NVA
RBCZ
Deventerstraat - 130
7321CD - Apeldoorn
Gelderland
en
Nieuwe Markt - 23
7411PB - Deventer
Gelderland
0622410229
 
Natuurgeneeskunde:
Bach bloesemremedies, Chinese geneeskunde, Natuurgeneeskunde en Orthomoleculaire voedingstherapie
 
Overige behandelvormen:
Acupunctuur, Bowen Techniek, Cranio Sacraal therapie, Emmett Techniek, Guasha, Haptotherapie, Kindertherapie, Oefentherapie Cesar, PDS-therapie, Psychomotorische Kindertherapie, Psychomotorische therapie, Quantum Touch, Shiatsu en Tuina
 
 
 
 

Jeroen Postma
Therapieën:
Bioresonantie-therapie
Natuurgeneeskunde
Orthomoleculaire voedingstherapie
Voedingstherapie
Opleidingen:
HGU - Energetische ther. Reguliere Lijf - Medische basiskennis SOE - Orthomol. geneeskunde en voedingsleer
Beroepsverenigingen:
MBOG
Beukendreef - 1
5056 CA - Berkel-Enschot
Noord-Brabant
06-43559701
 
Natuurgeneeskunde:
Bioresonantie-therapie, Natuurgeneeskunde, Orthomoleculaire voedingstherapie en Voedingstherapie
 
 
Praktijkinformatie:

Met orthomoleculaire therapie zijn er mogelijkheden om van verschillende gezondheidsklachten af te komen of dat de klachten verlicht worden. De behandelingen zijn gericht op het herstellen van lichamelijke processen en hierbij het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Hoe beter het zelfgenezend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen, hoe meer vitaliteit.

De mens is in essentie heel en gezond; alleen hebben wij ons door allerlei oorzaken uit balans gebracht. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam is bij veel mensen verzwakt door onder andere verkeerde en/of ongezonde voeding, toxische stoffen in het lichaam, teveel stress, geblokkeerde energie ten gevolge van onverwerkte emoties en conditioneringen die een vrij bewustzijn in de weg staan.

Veel voorkomende gezondheidsklachtenn zoals vermoeidheid, spijsverteringsklachten, huidklachten, hoofdpijn, hebben vaak te maken dat bepaalde organen niet optimaal kunnen functioneren doordat ze verzwakt of over-actief zijn. Een goede balans tussen alle organen is een voorwaarde voor een goede gezondheid. Lichte gezondheidsklachten zijn al een signaal dat het lichaam ergens niet goed kan herstellen. Dan is het juist goed om te kijken wat het lichaam nodig heeft om het zelfgenezend vermogen beter zijn werk te kunnen laten doen.