Natuurgeneeskundigen staan voor slechts 39 euro per jaar (incl. btw) op deze website en op De Therapeutengids en afhankelijk van andere aangeboden therapieën vaak ook nog op andere websites. Klik hier voor meer info.

Fytotherapie (Kruidengeneeskunde)

Fytotherapie betekent 'genezen met planten' en wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd. Fytotherapie behandelt ziekten en gezondheidsklachten met plantaardige middelen. Die plantaardige middelen worden fytotherapeutica genoemd en dat betekent dat de gebruikte geneesmiddelen uitsluitend planten of delen van planten of combinaties daarvan bevatten.
De plantaardige middelen worden voorgeschreven in de vorm van kruiden (bijv. als thee), tincturen, tabletten, poeders, sappen, etherische oliën, zalven en cremes. De fytotherapie heeft als doel de gezondheid te bevorderen en te behouden.
De fytotherapie kent zowel westerse als oosterse benaderingen, waaronder de reguliere westerse geneeskunde, de natuurgeneeskunde, de antroposofische geneeskunde, de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurvedische (Aziatische) geneeskunde.

Boeken

  • De Groene Apotheek - J. Grunwald
  • Handboek kruidengeneeskunde - Anne Macintyre
Praktijken die Fytotherapie toepassen
Praktijknaam:
Therapeut:
U. Krob
Therapieën:
Burnout-begeleiding
Counseling
Diëtetiek
Fytotherapie
Mindfulness
Natuurgeneeskunde
Stressbegeleiding
Opleidingen:
Stresscounseling Natuurgeneeskundig Therapeute Herboriste Voedingsdeskundige
Adres:
... - ..
 
2676 AW - Maasdijk
 
Zuid-Holland
Telefoon:
06 - 19 51 88 44
Website:
 
Natuurgeneeskunde:
Fytotherapie en Natuurgeneeskunde
 
Overige behandelvormen:
Burnout-begeleiding, Counseling, Diëtetiek, Mindfulness en Stressbegeleiding