Natuurgeneeskundigen staan voor slechts 39 euro per jaar (incl. btw) op deze website en op De Therapeutengids en afhankelijk van andere aangeboden therapieën vaak ook nog op andere websites. Klik hier voor meer info.

Homeopathie (klassieke)

Voor de homeopathie geldt het 'gelijksoortigheidsprincipe' wat betekent dat veel stoffen (mineraal, plantaardig of dierlijk), die bij gezonde mensen ziekteverschijnselen geven, in de homeopathie worden gebruikt om een geneesmiddel te maken waarmee soortgelijke symptomen bij zieke mensen juist een genezende werking hebben. De grondstof voor een geneesmiddel wordt in een aantal stappen verdund en geschud, wat potentiëren genoemd wordt en het eindproduct wordt geacht om ziekteverschijnselen te laten verminderen of verdwijnen.
De homeopathie gaat uit van een holistische visie op de mens, waarbij er een verbondenheid wordt verondersteld tussen lichaam en geest en vanuit die visie kijkt de homeopaat dan ook naar ziekteverschijnselen die op fysiek, mentaal of emotioneel kunnen liggen. In ieder mens zit levenskracht en zelfgenezend vermogen en als dat uit balans is dan probeert de homeopaat die levenskracht weer in beweging te krijgen en het lichaam aan te zetten tot genezende reacties.
Samuel Hahnemann, de ontdekker van de klassieke homeopathie, was arts en chemicus en geïnteresseerd in de geschiedenis van de medische wetenschap.

Boeken

  • Homeopathie, de kracht van subtiele geneeskunst - Tinus Smits
  • Homeopathie, principes & toepassingen in de praktijk - Andrew Lockie
Praktijken die Homeopathie toepassen
Praktijknaam:
Therapeut:
Jitske de Boer
Therapieën:
Bioresonantie-therapie
Fytotherapie
Homeopathie
Iriscopie
Natuurgeneeskunde
Orthomoleculaire voedingstherapie
PDS-therapie
Voedingstherapie
Opleidingen:
HBO-V Natuurgeneeskunde / Orthomoleculair Specialist kPNI, NaturaFoundation Iriscopie Diverse Nascholingen
Beroepsverenigingen:
VBAG
HBO-register van RBCZ
Adres:
k. Willem-Alexanderhof - 3
 
7902AW - Hoogeveen
 
Drenthe
Telefoon:
06-521 80 576 en 0528-795012
Website:
 
Natuurgeneeskunde:
Bioresonantie-therapie, Fytotherapie, Homeopathie, Iriscopie, Natuurgeneeskunde, Orthomoleculaire voedingstherapie en Voedingstherapie
 
Overige behandelvormen:
PDS-therapie